27 Haziran 2010 Pazar

Muhtelif: Staycation

Haydi, tatil zamanı! Nerede mi? Evinizde. "Olur mu lan öyle şey?" diyenler yazının devamını okumasa da olur, "Aaa, enteresan" diyenler şöyle yamacıma gelsin. Son yıllarda dünya çapında yeni bir fenomen olarak (vacation kelimesinden) türemiş olan staycation [steykeyşın], kendi evinizde ya da kendi yaşadığınız şehirde tatil yapmak anlamına geliyor.

Peki bu nasıl oluyor?

Staycation konseptinin özünde, evinizde tatil atmosferi oluşturmak var. Tıpkı tatile gider gibi başlangıç ve bitiş günlerini belirliyor, o süre boyunca keyfinize bakıyor ve şehrin hiç görmediğiniz ilginç mekanlarını geziyorsunuz. Bu esnada işinizden ve diğer sıkıntılarınızdan uzak duruyor, e-mail'lerinize bakmıyor ve cep telefonunuzu bir kenara koyuyorsunuz.

Aslında şanlı milletim yıllardır hafta sonlarını evde PTT (pijama-terlik-televizyon) formatında geçirerek ve arada bir "Kalkın bi gezelim yau" diyerek bir nevi staycation yapıyor. Lakin staycation fikri, güzel geçirdiğiniz vaktin bilincinde olmak ve hatta bunu yukarıda bahsettiğim gibi bir tatil disipliniyle yaşamak gerektiğini hatırlatıyor.

Hiç yorum yok: