5 Kasım 2008 Çarşamba

Muhtelif: Bir Alışveriş Hikayesi

Millet olarak yaygara çıkarmakta üstümüze yok, aldığımız bir üründe sorun yaşandığında hakkımızı aramayı çok iyi biliyoruz (keşke ülkeyi idare edenler için de aynı şeyi yapabilsek!). Bu konuda açılmış, ürün ve firma şikayetlerinin bir bir sıralanabileceği bir web sitesi bile var.

Amma ve lakin memnuniyetimizi ifade etmekte çok güçlük çeken bir insanımız var. Ben bu garip durumu bir kenara bırakarak, başıma gelen güzel bir alışveriş olayından bahsetmek istiyorum.

Bir süredir Nokia'nın E61 modeliyle ilgileniyordum. E71 modelinin çıkmasıyla biraz daha ucuzladı ve ben de fiyat araştırmasına koyuldum. 600-700 YTL civarında fiyatlar buldum, karşıma çıkan en güzel fiyat ise hepsiburada.com sitesine aitti ki bu fiyat 499 YTL (kdv dahil) idi. Cimri günüme denk gelmiş olacak ki, bu fiyatı bile yüksek buldum (halbuki cihazın özelliklerini biraz inceleseniz uygun bir fiyat olduğunu düşünebilirsiniz.

Ümitlerim tükenmek ve ben bu alışverişi ertelemek üzereyken, Genpa'nın web sitesine girmiş bulundum. Bir de ne göreyim? Nokia E61. 359 YTL! Baktım, inceledim, bir eksiğini göremedim ve hemen sipariş verdim. Sipariş verdikten kısa bir süre sonra fark ettim ki, bu düşük fiyatını bir Outlet ürünü olmasına borçluymuş.

Bu olayın ardından kısa süreli bir şüphe yaşadım. Açıklamaya göre sitede Outlet ürünleri kategorisinde bulunanlar, kontrol amacıyla kutusu açılmış veya ambalajı hasar görmüş, bunun dışında hiçbir kusuru bulunmayan ürünler. "Kutusu yamulmuş veya bir iki kez ellenmiş olsa ne olacak, bu fiyata bu telefona razıyım!" dedim ve beklemeye başladım.

Siparişten bir saat sonra telefon ile onay için aradılar, ertesi günün akşamında (yani bu akşam) telefonuma kavuştum. Kutu kapağının açık olması dışında, sıfır bir üründen hiç farkı yoktu. Bataryasını taktım ve şarj etmeye başladım.

Genpatech'e buradan teşekkür ediyorum, Outlet ürün konsepti sayesinde bu ürüne yarı fiyatına sahip olma fırsatı verdikleri ve hizmette kusur etmedikleri için.

Sonuç? Hayatımın en kârlı alışverişlerinden biri!

1 yorum:

Tuğberk Beşer dedi ki...

güzel oldu ya bunu ogrendigimiz