12 Mart 2010 Cuma

Muhtelif: Mobil Platformda Flash Oyunlar

Bilmeyenler için kısaca açıklayayım; geçtiğimiz senelerde oyun yapımcılığına merak salmış ve Flash platformunda birkaç oyun üretmiştim. Bu oyunları bilenler veya keşfetmek isteyenler için güzel bir haberim var. Yapmış olduğum oyunları S60v5 sistemli Nokia telefonlarda (N97, 5800, 5230 vs) oynayabilirsiniz. Test edip onayladığım şekilde tarif edeceğim. 

Öncelikle Flash uygulamaları tam ekran oynayabilmek için SajiFS Launcher isimli ücretsiz yazılıma ihtiyacınız var. İndirip telefonunuza kurunuz:

http://sajisoft.weebly.com/uploads/3/6/4/9/3649515/sajifs_launcher_selfsigned.sis

Bu yazılım yalnızca dahili hafıza ve hafıza kartındaki Other (Diğer) isimli klasörleri görmektedir, swf dosyalarını oraya koymanız gerekecek.

Şimdi de oyunlarımın SWF yani Flash formatındaki dosyalarını aşağıdan indirin. Unutmayın, bu SWF'leri zaten bilgisayarınızda açabilirsiniz veya internetten indirdiğiniz her türlü Flash oyunu bu programla açabilirsiniz. Ben şu an yalnızca kendime ait çalışmaları paylaşıyorum.

WINDOWS 98 (Windows 98 çalıştırılıyormuş izlenimi verir):
http://rapidshare.com/files/361855657/Windows_98.swf

THIRST (Orijinal adı Soğuk Hayat, RPG oyunu):
http://rapidshare.com/files/361853359/Thirst.swf

CORPUS AEGRUS (Videolu panoramik macera oyunu, demodur):
http://rapidshare.com/files/361854069/Corpus_Aegrus_Demo.swf

UZAK DİYAR DESTANLARI (RPG oyunudur yalnız N97 haricindeki telefonlarda klavye olmadığından, karakterin kontrolü için sanal klavye yazılımı gereklidir.):
http://rapidshare.com/files/361854654/Epics_of_Distant_Realm.swf

EHL-İ SEYF (Strateji oyunu, demodur):
http://rapidshare.com/files/361855179/EhliSeyf.swf

LACK OF OXYGEN (Videolu macera oyunu, kısacıktır ama tatlıdır, yenir):
http://rapidshare.com/files/361856019/LackofOxygen.swf

Ayrıca bildirmek isterim ki bu oyunların tamamı eskidir lakin yaşanan bu son teknolojik gelişmelerle, yeni çalışmalarım olabilir. Mümkündür.

1 yorum:

Ragnor dedi ki...

O zaman iki kelam edeyim. Öncelikle ilginç bi gelişme, iyi fikir kesinlikle. Ayrıca bu oyunları facebook'a da taşıyabilirsin. Öyle çok sosyal platform özelliklerinden yararlanamayacak olsalar dahi işte yeni bi platform falan, hoş olur yani :).

Tekrar oyun yapımına dönersen haber ver. Bende flash ile uğraşmaya başladım. Tabi programlama kısmı ile.