20 Mart 2010 Cumartesi

Oyun: Silent Hill Shattered Memories

Hatırlanmak güzeldir. Eğer teknolojiyi kovalamaktan usanıp PlayStation 3 satın almamışsanız, siz de benim gibi bir adet PlayStation 2 sahibisiniz. İşte saygıdeğer oyun dağıtımcısı Konami de bizleri unutmamış, emektar kara kutumuz için yeni bir Silent Hill oyunu çıkarmış. Aslında böyle bir oyunun piyasaya çıkacağından haberim yoktu, benim için sürpriz oldu. Görür görmez satın aldım.

Silent Hill: Shattered Memories, konu ve yapı itibariyle olarak ilk Silent Hill'in biraz farklılaştırılmış hali denebilir. Aslında aynı yapımcı ekipten gelen Silent Hill Origins gibi, serinin geneline göre vasat bir oyun olma ihtimalinden korkuyordum ama korktuğum başıma gelmedi. Silent Hill serisinin geneline yayılmış olan hantallık hissini ortadan kaldıran, kimi zaman kıpır kıpır, kimi zaman da gayet sakin ilerleyen keyifli bir macera olmuş. Ayrıca görsel ve yapısal olarak da PlayStation 2'nin sınırlarını zorladığını söylemek yalan olmaz.

Lakin seriyi sayısal olarak takip ediyorsanız, yani Silent Hill: Homecoming (hikayenin 5. oyunu) oyununu oynamışsanız o görsel kaliteyi beklemeniz anlamsız olur, nihayetinde Shattered Memories sadece PS2, PSP ve Wii gibi görsellik konusunda yeni nesil sayılmayan konsollar için üretilmiş bir oyun.

Uzun ve teknik lafın kısası, Silent Hill serisini seviyorsanız ve kafanız ağrımadan bu gizemli kasabaya bir kez daha yolculuk etmek istiyorsanız, Shattered Memories sayesinde kışlıkların arasına kaldırdığınız PlayStation 2 yeniden televizyonunuza bağlanacak.

Hiç yorum yok: