11 Kasım 2010 Perşembe

Oyun: James Bond 007 Blood Stone

Oyun piyasasını takip edenler, "filmin oyunu" deyince durup bir düşünürler. Filmlerden esinlenilerek yapılan bilgisayar oyunları, bugüne kadar genellikle sığ, hantal ve yenilik getirmeyen yapımlar olarak sunuldu önümüze. Elbette bu durumun istisnaları vardı, Blood Stone paçayı kurtararak bu istisnalar arasına giriyor.

007 Quantum of Solace'ı oynamışsanız; Daniel Craig'in oynadığı ilk iki Bond filminden seçilmiş, hatta yer yer yapımcıların kafalarına göre değiştirilmiş bölümleri hatırlarsınız. Filmleri izlemişseniz size yeni hiçbir şey sunmayan Quantum of Solace, çabucak oynayıp unuttuğunuz kısacık bir oyundu.

Blood Stone ise, yeni bir senaryoyla karşımıza çıkıyor. Bu başlar başlamaz haneye bir artı olarak yazılıyor, Daniel Craig'in oynadığı yeni bir Bond filmi izler gibi oluyoruz. Aksiyonun ve vuruş hissinin güçlendirildiği oyun; gizlice öldürme hareketlerinden, ağır çekimde düşmanı yere sermeye garantili atış haklarına kadar bir çok yönüyle Splinter Cell: Conviction oyununu andırıyor. Bu kötü bir şey değil, çünkü her türlüsüne razı olduğumuz bir oynanış şekli, enfes bir casusluk tecrübesi.

Oyunun bir kısmı, İstanbul'da tüp geçit inşaatında geçiyor. Burada İstanbul'un şantiye atmosferini doyasıya yaşıyorsunuz, yani şehrin gürültülü ve itici havası gayet mevcut. Öte yandan siviller ingilizce konuşuyor ve ortam biraz fazla doğulu görünüyor, İstanbul ve Fas karışımı bir tat var. Keşke daha çok özenselermiş.

Bir de casusluk ve gizlilik kısmı ne yazık ki biraz yavan kalmış, sırtınızı bir sipere dayadığınız sürece sürekli ortalığı birbirine katarak rahat rahat ilerleyebiliyorsunuz. Bir de sürat teknesi ve Bond otomobili kullanabildiğiniz bölümler var, bunlar sıradışı olmasa da keyif veren unsurlar.

Bütün bunlar göz önüne alındığında, hele bir de Bond hayranıysanız, gayet eğlenceli bir oyunla karşı karşıyayız. PS3 gibi konsollarda joystick ile çok keyifli bir macera olacaktır, PC başında da aşağı yukarı aynı zevki klavye ile alabilirsiniz.

Oyuna puanımızı da verelim, bu sefer göreceli bir puanlama yapalım. Zor beğenen biriyseniz 6/10, aksiyon seviyorsanız 7/10, James Bond seviyorsanız 8/10!

Hiç yorum yok: