5 Nisan 2008 Cumartesi

Muhtelif: Uyku

Uyku. Kesinlikle büyük bir nimet olduğuna inanıyorum. Bilimsel anlamda bedenin dinlenme hali olarak açıklanabilir. Bu satırları gece yarısında yazıyorum, yeterince uykum geldiğini söyleyebilirim. E öyleyse uyumak lazım! Neden mi? Biyolojik saat mevzuları. Eğer belli bir saati geçerseniz uykuya dalmanız zorlaşıyor veyahut uyuduğunuz uykunun size bir faydası olmuyor, sabah uyandığınızda sersem zombinin tohumu gibi geziyorsunuz (tabii uyanmanız öğleden sonrayı bulmamışsa).

Lafı uzatmak istemiyorum, ancak yetişkin bir bireyin günde en az sekiz saat uyuması gerektiğini hatırlatayım. Aptal kutusunun seyrini bırakıp güzel rüyalara dalmayı da bilmeli insan.

Hah, bir de tecrübeyle sabit olan bir gerçeği hatırlatayım ki eğer sabah zinde uyanmışsanız ancak erken kalktığınızı düşünüyorsanız, olsun! Tekrar uykuya dalarsanız, uyandığınızda sersemlemiş olduğunuzu fark edeceksiniz. Vücut şaşırıyor herhalde, ondan oluyor bu durumlar. Siz yine de bedeninizin sesini dinleyin. Evet, zaten o devamlı size bir şeyler söylüyor! Farkında mısınız?

Hiç yorum yok: